Zastanawiacie się jak dobrze upiec kurczaka? Mamy dla Was pięć sprawdzonych patentów na najlepszego pieczonego kurczaka. Długo macerowany i zupełnie bez marynaty, bogato przyprawiony albo posypany tylko solą i pieprzem, pieczony długo albo tylko przez 40 minut. Łączy je jedno: wychodzą pysznie.
Kurczak faszerowany wątróbką
To jeden z hitów naszego bloga, nr 1 w Google, który wyprzedza Ewę Wachowicz i serwis „Gazety Wyborczej” Ugotuj.to! Mega cieszymy się, że smakuje Wam nasz przepis! Kurczak faszerowany wątróbką to prawdziwy król pieczonego drobiu. Klasyczne, pyszne danie, pełne aromatów, smaków, którym można obdzielić całą rodzinę i kilku gości.
Złocisty kurczak w 40 minut
Przypieczona skórka i soczyste mięso – jak osiągnąć ideał dobrze wypieczonego kurczaka? Korzystając z tego właśnie przepisu. Wychodzi niezawodnie, a nie wymaga wcale długiego pieczenia.
Szybki kurczak pod cegłą
Świetna sposób szybkiego pieczenia kurczaka: trzeba go tylko mocno docisnąć, a od razu mięknie:-)
Kurczak w cytrusach
Kaczka najlepiej czuje się z jabłkami. Kurczak woli cytrusy. Nadziany pomarańczami, upieczony na złoto, podany w towarzystwie ziemniaków hasselback prezentuje się nadzwyczaj okazałe i wyśmienicie smakuje.
Kurczak w marynacie zielonej bogini
Wspaniała ziołowa marynata na bazie maślanki zmiękcza mięso i potem wystarczy 40 minut w nagrzanym mocno piekarniku, żeby na stół trafił wypieczony, ale bardzo soczysty kurczak.
Smacznego!