Są proste w przygotowaniu, ale smakują absolutnie wyjątkowo. Te zupy krem zasmakują każdemu! Można je jeść jako chłodnik i na gorąco. Poznajcie 5 sprawdzonych pomysłów na zupę krem.
Zupa pomidorowo-paprykowa z grzanką
Słodycz pieczonej papryki i kwaskowatość sosu pomidorowego – to doskonałe małżeństwo przeciwieństw. Aby był to związek idealny potrzebna jest już tylko wyjątkowa grzanka.
Czas: 30-35 minut
Poziom trudności: łatwy
Zupa brokułowa z mielonymi migdałami z grzankami z kozim serem
To danie to rodzaj zupy z gwoździa: wrzucasz do garnka kilka składników, miksujesz i gotowe. Gwoździem programu są mielone migdały, nadające szlachetnego smaku brokułowi.
Do zupy doskonale pasują grzanki z gruszkami i zapieczonym kozim serem!
Czas: ok. 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Marokańska zupa z pieczonych warzyw
Marokańska zupa z pieczonych warzyw – pachnie orientem, jest niezwykle łatwa do zrobienia, zdrowa i tania jak nasz polski barszcz. Tajemnica jej niepowtarzalnego aromatu tkwi w wyjątkowej mieszance przypraw.
Czas: ok. 40 minut
Poziom trudności: łatwy
Zupa krem z pieczonej papryki z mleczkiem kokosowym z chrupkami z cieciorki
Bardzo delikatna zupa krem z pieczonej papryki, pomidorów i mleka kokosowego. Te trzy składniki połączone z trzema przyprawami wystarczą, by zabrać Was do kulinarnego nieba. Do tego chrupiąca jak chipsy cieciorka.
Czas: 40 minut
Poziom trudności: łatwy
Zupa krem z groszku wg Nigeli Lawson z miętą
Zupę krem z groszku zna każdy. Jest pyszna, delikatna, lekko słodka. Smak będzie jeszcze lepszy jeśli dodacie do niej odrobinę mięty! Sprawdźcie super szybki przepis na zupę krem z groszku Nigeli Lawson z dodatkiem od nas!
Czas: 15 minut
Poziom trudności: łatwy
Szukasz pomysłów na niedzielny obiad – sprawdź też: 5 pomysłów na niedzielny obiad.