Kurczak faszerowany wątróbką, pizza gotowa w 10 minut, kaczka z jabłkami, domowy kebab i calzone z warzywami – to pięć hitów, najbardziej klikanych przez Was przepisów na naszym blogu. Ugotujmy to jeszcze raz:)

431 wpisów, 355 przepisów, 8 poradników, mnóstwo dobrego jedzenia, pozytywnej energii od Czytelników i radości z gotowania w Niedzielnym Kucharzu, który 17 października skończy roczek. Start był absolutnie spontaniczny, wcześniej dużo rozmawialiśmy o blogu, że mamy sporo fajnych przepisów, jakieś doświadczenie w planowaniu gotowania i że może warto podzielić się tym z innymi. I tak się zaczęło.

Pierwszego dnia było u nas na blogu 5 osób, w tym dwie to my:) Potem powoli zaczął się ruch na naszej stronie. Dzisiaj Niedzielny kucharz notuje 65 tys. wejść miesięcznie (dane za wrzesień). W ostatnich 28 dniach odwiedziło nas 24,6 tys. czytelników (UU), średnia dzienna za pierwsze dwa tygodnie października to 980 osób. Na Fejsie nasza strona ma 15,5 tys. polubień.

Bardzo Wam wszystkim dziękujemy za to, że jesteście z nami, za niesamowicie mobilizujące i przemiłe komentarze! Jak dotąd spotkaliśmy się tylko z bardzo serdecznymi opiniami, zainteresowaniem i słowami wsparcia. Staraliśmy się odpowiadać na wszystkie pytania i stosować do sugestii, choć nie zawsze daliśmy radę z braku czasu, jak z listą zakupową dołączaną do tygodniowych menu, której, co jest naszym wielkim wyrzutem sumienia, ostatnio nie zamieszczamy zbyt regularnie. Kiedy wreszcie przeprowadzimy się „na swoje”, do nowego mieszkania, ogarniemy wszystkie zaległości.

Wracając do bloga, niesamowicie nas cieszy, że pomimo bardzo krótkiego czasu istnienia Niedzielnego Kucharza kilka naszych wpisów znalazło się bardzo wysoko w wyszukiwarce Google. Numerem jeden na blogu i internecie w swojej kategorii jest nasz poradnik Jak przechowywać mięso. Jesteśmy z niego specjalnie dumni, ponieważ powstał on na bazie naszych własnych doświadczeń i wiedzy zdobytej na ten temat. Kolejnym, bardzo dobrze odbieranym poradnikiem jest tekst o Zasadach mrożenia gotowych posiłków.

Jeśli chodzi o przepisy, to absolutnym hitem jest Pieczony kurczak nadziewany wątróbką, jeden z pierwszych naszych wpisów na blogu. W Niedzielnym Kucharzu opisujemy głównie przepisy podpatrzone u innych (staramy się zawsze podać źródło), czasem lekko zmodyfikowane, natomiast, i tu znowu czujemy dumę, kurczak po staropolsku to jest nasz przepis,  wypracowany w trakcie wielu prób. Podobnie jest z domowym kebabem, calzone i kaczką z jabłkami.

Dzisiaj chcemy Wam przypomnieć wszystkie najpopularniejsze przepisy z minionego roku. Do końca tygodnia będziemy publikować najciekawsze naszym zdaniem przepisy.
Jeszcze raz dziękujemy, że jesteście z Niedzielnym Kucharzem!

Kurczak nadziewany wątróbką

pieczony kurczak nadziewany wątróbką

Kurczak faszerowany wątróbką to prawdziwy król pieczonego drobiu. Dzięki bogatemu, kremowemu nadzieniu jest soczysty, dość długie pieczenie sprawia z kolei, że skórka jest rumiana i chrupiąca. Zakochacie się w tym przepisie!

Pizza gotowa w 10 minut

pizza gotowa w 10 minut

To najszybsze ciasto na pizzę jakie znamy. Błyskawiczna pizza gotowa w 10 minut. Ciasta nie trzeba wyrabiać, nie trzeba dodawać drożdży i martwić się, czy ciasto wyrośnie. Nie musisz umieć gotować. I tak wyjdzie!

Kaczka nadziewana jabłkami

Jak dobrze upiec kaczkę, tak żeby mięso było kruche, aromatyczne, mocno wypieczone i z chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie mieli święto w domu niezależnie od pory roku.

Domowy kebab

domowy kebab

Mamy dla Was najprostszy na świecie przepis na domowy kebab z kurczaka – pachnący przyprawami, pełen warzyw, z chudym mięsem, podany w smakowitych chlebkach też własnego wyrobu. To super danie na lunch do pracy.

Calzone

Przepis na calzone

Calzone to nic innego jak zawijana pizza i tak jak w przypadku pizzy kluczem do sukcesu jest ciasto. Nadzienie to już kwestia gustu, a w naszym przypadku również tego, co zostało w lodówce.

Leave a Reply